καταλυματα κυπαρισσια THINGS TO KNOW BEFORE YOU BUY

καταλυματα κυπαρισσια Things To Know Before You Buy

καταλυματα κυπαρισσια Things To Know Before You Buy

Blog Article

Ξενοδοχεία σε Κέρκυρα όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση χωρίς πιστωτική κάρτα

...Οἳ δὲ Πύλον τ' ἐνέμοντο καὶ Ἀρήνην ἐρατεινὴν καὶ Θρύον Ἀλφειοῖο πόρον καὶ ἐΰκτιτον Αἰπὺ

Στην Ανω Πόλη υπάρχουν πολλά διάσπαρτα ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία της, όπως το κάστρο της Αρκαδιάς, η πλατεία της Αρκαδιάς, με τον πλάτανο και τις κρήνες στην είσοδο του κάστρου, τα δημόσια Λουτρά (χαμάμ), τα καλντερίμια, κ. α.

Ό,τι και να κάνεις, φρόντισε να μείνεις εδώ μέχρι το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα: Η Κυπαρισσία κοιτάζει δυτικά και το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου απλώνεται ως τη γραμμή του ορίζοντα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ήλιος φαίνεται από εδώ πάνω να βουτά στη θάλασσα.

Τύπος καταλύματος: ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΔΩΜΑΤΙΑ

Επίλεξε ημερομηνίες για να δεις τιμές και διαθεσιμότητα

Η πόλη της Κυπαρισσίας από ψηλά... Από τη μία το εντυπωσιακό κάστρο και από την άλλη το Ιόνιο πέλαγος να απλώνεται μπροστά μας.

Μετά από ένα χρόνο, μπορούμε να τα φυτέψουμε στο έδαφος για να μεγαλώσουν κανονικά.

Το όνομά της, η Κυπαρισσία το οφείλει κατ' άλλους μεν στα πολλά κυπαρίσσια, που σαν δάση read more την γυρώζωναν στη χαραυγή της ιστορίας της, κατ' άλλους δε στον Κυπάρισσο. Αυτός ήταν γιος του Μινύα.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ψυχρού και περιτριγυρισμένη από αμπέλια και ελαιώνες, χωρίζεται στην Παλαιά (Άνω) Πόλη, που αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, και τη Νέα (Κάτω) Πόλη, με άριστη ρυμοτομία, με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Πολύ ήσυχο, χαλαρωτικό και γραφικό χωριό. Πολύ γαλήνιος κόλπος με πεντακάθαρα νερά. Αλλά βαθιά θάλασσα για μικρά παιδιά. Ευτυχώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη με μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, έτσι απολαμβάνει κάποιος τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Κυπαρισσήεντα την αναφέρει ο Όμηρος, Αρκαδιά την λέγαν’ τον Μεσαίωνα –πιθανότατα επειδή εδώ ήρθαν και εγκαταστάθηκαν πολλοί Αρκάδες προκειμένου να γλιτώσουν τις επιδρομές των Σλάβων. Το όνομά της ο μύθος λέει πως το πήρε από τον Κυπάρισσο, φίλο του Απόλλωνα, ο οποίος κάποια στιγμή κυνηγώντας σημάδεψε και σκότωσε κατά λάθος το ελάφι που του είχε χαρίσει ο θεός.

Για το λόγο αυτό, το κοινό κυπαρίσσι στο εξωτερικό αναφέρεται ως μεσογειακό κυπαρίσσι, ως ιταλικό κυπαρίσσι ή κυπαρίσσι της Τοσκάνης.

Ακόμη ο μεγάλος ταξιδευτής και γεωγράφος της αρχαιότητας Παυσανίας πέρασε από τον Κυπαρισσίεντα και έκανε αναφορές, μεταξύ άλλων και στη Διονυσιάδα πηγή (σημερινό Αη Λαγούδη), στην παραλία της πόλης. Ιστορία[Επεξεργασία

Report this page